lördag 22 januari 2011

Tiden går

Astrid, den röda tiken


Tiden går och valparna blir allt större, allt mer hungrigare, allt mer vakna och allt mer busigare. De får vara utanför hagen längre och längre stunder och de undersöker allt mycket noga och testar gärna med små vassa tänder. Mattes tår är tydligen väldigt kul att testa.. aj..
Hulliganerna gaddar ihop sig och kan knyta upp skosnören på rekordtid nu för tiden..

Mamma Ziri är allt mer "less" på sina telningar. Hon diar dem fortfarande men skuttar ut ur hagen så fort det är klart. Hon säger nog som matte.. aj.. När hela gänget är ute på sin räder så gömmer hon sig bakom en fåtölj och kikar fram ibland för att kolla om kusten är klar..

Nettan har i form av "gammelmormor" tagit på sig rollen som uppfostrare. Hon leker med dem men säger också till om de är för påstridiga. Häromdagen fick de små trollen en lektion i hur man dricker vatten..

Maja vill inte vara med alls när golvet kryller av valpar. Hon försvinner i väg någonstans och hoppas nog att de snart ska vara stora nog att kunna busa med ordentligt.

Valparna får numera mat flera gånger om dagen och det är ett sjå med att se till så att alla åtta får i sig ungefär lika mycket. Vi får dela upp dem så att vi kan ha koll. Ljudnivån är HÖG när det vankas mat. De har redan lärt sig ljudet av gaffeln som mosar valpmaten och då låter det i hagen vill jag lova.


Mätt och nöjd

1 kommentar: