fredag 4 februari 2011

Redan 7 veckor gamla


I onsdags blev småtassarna 7 veckor! Inte klokt vad tiden går. Nu är det verkligen full fart mest hela tiden. De tillbringar allt mindre tid i sin hage utan härjar runt i kök och vardagsrum. Allt som är tuggbart och kul att undersöka måste vi flytta bort eller ställa högt. När de blir trötta somnar de i små högar på sina favoritplatser. Nätterna tillbringar de naturligtvis i sin hage men det är under protest ibland.. Nettan är en helt otrolig extramamma och barnvakt. Hon säger ifrån när det behövs, håller koll och leker som om hon själv vore en valp. Man kan inte tro att hon snart är 11 år med en dålig rygg. Mamma Ziri diar dem väldigt sporadiskt nu så de är matglada och de kan verkligen tala om högt och ljudligt att de inte kan vänta en enda sekund till medans vi portionerar ut maten. Att någonting så litet kan låta så högt är ganska otroligt..:)

Man kan nu se att de har olika personligheter allihopa. Man vet vem/vilka som klättrar upp snabbast och vill "kramas" när man sitter på golvet (Alice eller Astrid), man vet vem som tar mest plats i korgen när det är dax att sova (Alfred), man vet vilka ögon man inte kan motstå när han vill komma upp i knät (Alfons - minst men med ett stor hjärta) och man vet att man har svårt att skilja de tre svarta hanarna åt när de är tillsammans. De är otroligt lika till både sätt och utseende.

Om några dagar ska de få sina vaccinationer, bli undersökta och chipade.

Det finns småtassar kvar att tinga, röda och svarta hanar samt den söta lilla Alice (den svarta tiken). Astrid, den röda tiken ska till Danmark och blir hämtad av sin nya familj under nästa helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar