söndag 20 februari 2011

August




August är den svarta hanen som är bäst lämpad till att bli en lyckad utställningshund enligt experterna. Han är väldigt trevlig att titta på och han har ett mycket trevligt sätt:)


Vi kan mycket väl tänka oss att ha Albert på halvfoder hos någon som är utställningsintresserad och som kan ta hand om hans potential.

Albert


Albert är den minste svarta hanen vi har kvar. En social och trevlig liten herre som är snabb som en vessla för att komma först upp i knät. Envis, precis som en tax ska vara:)

Alfons


Alfons är den minsta röda hanen. Han har en mer brunröd färg som skiftar väldigt fint. Han har ett stort hjärta och vill gärna ligga i knät och gosa men bangar inte för lite rackartyg mellan varven..:)

Algot


Algot är, tillsammans med brorsan Alfred, stor och stabil. Verkar få en härlig röd färg. Algot är det största krutpaketet bland de alla. Gärna inblandand i bus och vill gärna att de andra ska få veta att hans andranamn är HSB (.. han som bestämmer...). Han kan också vara oerhört gosig och är väldigt social.

Alfred


Alfred är en röd hane som nog är den som är mest lik sin pappa Billson. Han är gemytlig och snäll men kan även busa loss med sina bröder. Han och Algot är de två största i kullen och han tar gärna stor plats i korgen med sin "breda sovstil" - ligger gärna på rygg med benen i kors:)

Lite osorterade bilder












Nu har, förhoppningsvis, sjukstugan här hemma stängt igen och tagit långledigt!
Några nytagna bilder här ovan. Den stora bollen var kul, i 5 minuter ungefär..., det är ju mycket roliga att busa med sånt man inte får busa med....
I nästa inlägg presenterar vi de 5 herrarna som finns kvar till salu. Några fina "ståbilder" lyckades vi inte med idag, vi får göra ett nytt försök snart.
Alice, den svarta tiken, kommer att flytta hemifrån till nästa helg och hamnar då inte så långt från oss inne i Uppsala:)

fredag 18 februari 2011

Usch för förkylningar


Det har varit lite dåligt med uppdateringar denna vecka då familjen fått någon otäck förkylningsbacill som drabbat oss alla mer eller mindre. Vi får hoppas att vi mår bättre till helgen så att vi kan ta några nya bilder på de 6 smågrisarna som vi har kvar här hemma:)

söndag 13 februari 2011

"Valphögen" minskar...


Idag har Astrid hämtats av sin nya husse och matte och är på plats i sitt nya hemland Danmark! Där kommer hon att få det så bra i en väldigt trevlig familj med barn och en kattkompis.

På fredag flyttar Arvid hemifrån. Det kommer att gå snabbare och snabbare för oss att räkna in allihopa:)
Det finns fortfarande valpar kvar: tre röda hanar, en svart hane samt en svart tik.
Det kommer nya bilder på var och en inom kort.

fredag 11 februari 2011

"Mormor" & Mamma


"Mormor" Nettan har fått en liten förändrad roll sedan några dagar tillbaka. Nu är hon mer en mormor som läser sagor och nattar små troll. Hon håller koll när någon piper för högt och om hon kunde skulle hon nog blåsa och sätta plåster på ett öra som hamnat i kläm i någon kompis vassa lilla mun.

Nu för tiden är det mamma Ziran som står för busandet och lekandet. Hon leker länge och intensivt och de små är inte sena att hänga på. Ziri har nu helt slutat dia och i och med att hon nu får allt mindre mat minskar matbehållarna hon har under magen och hon kommer nog snart att få tillbaka figuren utan LCHF eller Viktväktarna..:)

Valparna har även fått prova på att ta vara utomhus (inte nu när det är så kallt, vi har -11 grader just nu - *burr* - utan för några dagar sedan när det faktiskt var +grader..). Vissa tyckte att snön var himla konstigt, kallt och otäckt medans andra gillade läget direkt och ville inte gå in.

tisdag 8 februari 2011

Mera bilder..

Sötnosen Alice

Här finns ännu fler bilder på alla hundar:

Det var ett flitigt fotande i lördags när vi hade besök av Billson:)

Sedan sist så har "hulliganerna" roat sig här hemma... i samlad tropp lyckades de komma in i badrummet och där var det väldigt kul att dra i duschdraperiet. De jobbade hårt och ja.. till slut fick de ju ner draperiet och hela duschstången.. Jättekul, tyckte gänget, lämnade förödelsen och drog vidare till nästa äventyr! Andra favoritsaker är tofflor - supergoda att tugga på men bara om de sitter på ett par fötter som är rädda om tårna... De rör sig allt fortare och kan få upp riktiga raketfarter när de jagar varandra runt, runt. Det verkar som om farten också gör röstvolymen högre..


Snyggingen August

söndag 6 februari 2011

Händelserik helg


Den här helgen har det varit fullt upp i huset där de 8 valparna bor..:). I lördags kom Billson, valparnas pappa, på besök. Han kom hela vägen från Sundsvall för att kolla in sina avkommor samt pussa lite på "fästmön" Ziri.. Det finns många bilder från besöket på Yam-yam´s sida:
http://www.yamyams.se/Album/Valpar/ValparZB%207%20veckor/index.htm

I dag har veterinären varit på besök så nu är alla småtassarna chipade, vaccinerade och undersökta. Allihopa var pigga och friska, ingenting att anmärka.

Charmtrollet August

fredag 4 februari 2011

Redan 7 veckor gamla


I onsdags blev småtassarna 7 veckor! Inte klokt vad tiden går. Nu är det verkligen full fart mest hela tiden. De tillbringar allt mindre tid i sin hage utan härjar runt i kök och vardagsrum. Allt som är tuggbart och kul att undersöka måste vi flytta bort eller ställa högt. När de blir trötta somnar de i små högar på sina favoritplatser. Nätterna tillbringar de naturligtvis i sin hage men det är under protest ibland.. Nettan är en helt otrolig extramamma och barnvakt. Hon säger ifrån när det behövs, håller koll och leker som om hon själv vore en valp. Man kan inte tro att hon snart är 11 år med en dålig rygg. Mamma Ziri diar dem väldigt sporadiskt nu så de är matglada och de kan verkligen tala om högt och ljudligt att de inte kan vänta en enda sekund till medans vi portionerar ut maten. Att någonting så litet kan låta så högt är ganska otroligt..:)

Man kan nu se att de har olika personligheter allihopa. Man vet vem/vilka som klättrar upp snabbast och vill "kramas" när man sitter på golvet (Alice eller Astrid), man vet vem som tar mest plats i korgen när det är dax att sova (Alfred), man vet vilka ögon man inte kan motstå när han vill komma upp i knät (Alfons - minst men med ett stor hjärta) och man vet att man har svårt att skilja de tre svarta hanarna åt när de är tillsammans. De är otroligt lika till både sätt och utseende.

Om några dagar ska de få sina vaccinationer, bli undersökta och chipade.

Det finns småtassar kvar att tinga, röda och svarta hanar samt den söta lilla Alice (den svarta tiken). Astrid, den röda tiken ska till Danmark och blir hämtad av sin nya familj under nästa helg.