lördag 22 januari 2011

Tiden går

Astrid, den röda tiken


Tiden går och valparna blir allt större, allt mer hungrigare, allt mer vakna och allt mer busigare. De får vara utanför hagen längre och längre stunder och de undersöker allt mycket noga och testar gärna med små vassa tänder. Mattes tår är tydligen väldigt kul att testa.. aj..
Hulliganerna gaddar ihop sig och kan knyta upp skosnören på rekordtid nu för tiden..

Mamma Ziri är allt mer "less" på sina telningar. Hon diar dem fortfarande men skuttar ut ur hagen så fort det är klart. Hon säger nog som matte.. aj.. När hela gänget är ute på sin räder så gömmer hon sig bakom en fåtölj och kikar fram ibland för att kolla om kusten är klar..

Nettan har i form av "gammelmormor" tagit på sig rollen som uppfostrare. Hon leker med dem men säger också till om de är för påstridiga. Häromdagen fick de små trollen en lektion i hur man dricker vatten..

Maja vill inte vara med alls när golvet kryller av valpar. Hon försvinner i väg någonstans och hoppas nog att de snart ska vara stora nog att kunna busa med ordentligt.

Valparna får numera mat flera gånger om dagen och det är ett sjå med att se till så att alla åtta får i sig ungefär lika mycket. Vi får dela upp dem så att vi kan ha koll. Ljudnivån är HÖG när det vankas mat. De har redan lärt sig ljudet av gaffeln som mosar valpmaten och då låter det i hagen vill jag lova.


Mätt och nöjd

söndag 16 januari 2011

Presentation av småtassarna


Albert - svart hane


August - svart hane


Arvid - svart hane


Algot - röd hane


Alfons - röd hane


Alfred - röd hane


Astrid - röd tik som är tingad


Alice - svart tik

söndag 9 januari 2011

Namn

Härlig att få använda kompisens mage som kudde:)
Nu har vi bestämt namn till alla småtassar:
Alfred, Algot, Arvid, Albert, August, Alfons, Alice och Astrid
De blir 4 veckor på onsdag och har nu allt längre vakna stunder där de busar runt med varandra. Det är nog så sant som det är sagt som Billsons (pappan till valparna) matte skrev i en kommentar: snart har vi köket fullt med ligister..:) Söta sådana som tur är.

torsdag 6 januari 2011

Mycket har hänt



På sin 3-veckors dag fick valparna flytta till en större hage. Mamma Ziri kan hoppa in och ut som hon vill. De små liven har många gånger kravlat sig ut och in från korgen. Det är kul att upptäcka världen och det låter mycket och högt när de krafsar omkring. Nu börjar de även busa lite med varandra, försöker bita i öronen och försöka skälla..




Ytterligar en ny sak har hänt i småtassarnas värld:


De har fått smaka på "riktig" mat för första gången. Stor succé! Alla skulle trampa i maten förståss men de allra flesta tyckte att det var smaskigt. Nu ökar vi portionerna varje dag så om några veckor blir mamma Ziri arbetslös..:)






måndag 3 januari 2011

Maja tycker till, igen..

Jahaja, sa Maja. Nu var det ett tag sedan jag tyckte något. Då, för några veckor sedan, hade jag funderingar kring min svarta kompis här hemma, hon ni vet som hade ätit alldeles för mycket och inte bjudit mig på någonting alls! Hon som fick en sån stor mage som hängde ner till golvet och som bara låg och schlappade överallt och inte ville gå på promenader. Nu har det hänt grejer sedan sist ska ni veta. En natt så fick vi inte vara med människorna här i huset, de stängde dörren och på andra sidan hördes konstiga små pip och mycket ohande och ahande från människorna. Efter det så blev Ziran smal och alldeles vanlig igen (nåja, inte helt vanlig.. hon har fortfarande nånting som liksom hänger under magen - lite som en ko om ni förstår vad jag menar..:)


Just så här såg jag ut den där natten när de ibland öppnade dörren (med galler för).

Innanför den stängda dörren har det sedan dess hörts en massa ljud som jag inte hört förut. Människorna har öppnat dörren någon gång så jag har fått kikat in och även nosat lite på avstånd på några små pipiga saker. Lite läskigt men spännande!

Nu säger de här hemma att de snart ska få flytta ut i köket och då få en större hage. Då kan man ju kolla in de där minitaxarna lite bättre. Vem vet, kanske man kan ha nytta av dem framöver. Sno lite mat när de tittar bort, tugga lite på leksakerna som människorna har köpt och som liksom ligger på vänt att de ska bli lite större. Hur som helst, det kommer att bli livat här i huset när de växer och kan ta sig förbi och fram den saken är säker, sa Maja.

lördag 1 januari 2011

Nytt år

Ett nytt år för Ziran och hennes valpar. De växer och gör framsteg varje dag. Hörseln verkar vara på gång för de reagerar och börjar låta och kravla runt när man kommer in i rummet.

På bilden ser man tydligt att det är storlekskillnad på de små liven. Häromdagen när vi vägde dem så vägde den största lite över 700 gram och den minsta (den mörkt röda, nästan bruna hanen) vägde kring 500 gram. Alla är pigga och krya. På de svarta syns tan-tecknen där de ska vara.

Just nu har vi 2 (eventuellt 3) stycken tingade. Så det finns några kvar om det finns någon som är intresserad..:)